3 astiaa muovikääreen tilalle

Vaikka kaikkineen on tietysti hienoa, että ylijääneet ruuat ja ruoka-aineet säästetään seuraaviksi päiviksi, hommaan näyttää usein kuluvan muovikäärettä tai foliota. Näillä kolmella vinkillä voit vähentää elmukelmun käyttöä (sori Eskimo Finland Oy):

1) Purkki

Käytän tähän tarkoitukseen sekä lasipurkkeja että muovirasioita. Monet jätteenvähennysprojektit tuntuvat alkavan silä, että kaikesta muovisesta hankkiudutaan eroon. Vaikka en aiokaan ostaa muovisia rasioita enää uutena kaupasta, en ole nähnyt järkeä vanhoista luopumisessa. Ostin jopa pari lisää kirpputorilta, koska torilta talvenvaralle pakastaminen tuntui hyvältä keinolta välttää esimerkiksi kaupan muoviin pakatut marjapakasteet. Useimmilla syynä muovirasioista luopumiseen tuntuu olevan muovin vuotaminen ruokaan ja sitä kautta elimistöön  En tiedä siitä juuri mitään ja ehkä siksi en ole vielä huolissani.

2) Kattila

Kun ruokaa jää liian iso määrä työnnettäväksi tupperwareen, kaivetaan muovikelmu viimeistään esiin. Jos ruoka on tehty kattilassa tai padassa, laita se vain jäähdytyksen jälkeen kansineen jääkaappiin. Tuntuuko kansi liian väljältä tai onko astiasi kanneton? Katso sitten seuraava mullistava vinkki.

3) Lautanen

Testaa, onko joku lautasistasi sopiva kulhon kanneksi. Eikö tunnu tarpeeksi tiiviiltä? Taittele keittiöpyyhe väliin! Kokeilin tätä hieman skeptisenä, mutta katso, salaattisi on pysyvä rapsakkana. Tämän piti olla vähän heikompi korvike muovikelmulle, mutta tämä onkin paljon parempi.

Näiden jälkeen olen käytännössä huomannut omassa kodissani kaksi ruokaa, joihin kääremuovia menee: kakkupohjat (kohollaan astiasta) ja vesimeloni halkaisun jälkeen (liian isoja). Luulen, että molemmat ongelmat ratkeaisivat lasisella kakkukuvulla, jota voisin kevään tullen käyttää myös itävien siementen päällä. Katsotaan osoittautuuko tämä tarpeeksi tärkeäksi.

2016-11-06_10.21.53.jpg

2016-11-06_10.17.17_0.jpg