30 päivän minimalismihaaste

Nyt kun olen toissa postauksessa hehkuttanut Into mindia, voi olla liian aikaista mainita se uudestaan... Mutta en välitä, vaan niin kuin ihastunut teinityttö, joka keksii aina uuden syyn mainita X:n, aion seuraavan 30 päivän aikana toteuttaa Into mindin haasteen, 30-Day Minimalism Challengen. Kutsun sitä suomeksi vaikka nimellä 30 päivän minimalismihaaste.

Haasteen ideana on lyhykäisyydessään se, että 30:lle peräkkäiselle päivälle on kullekin haaste, joiden toteuttaminen auttaa elämään yksinkertaisemmin tuona päivänä ja ehkä myös jatkossa. Esimerkiksi haaste 3 "Selkiytä digitaalinen elämäsi" auttaa pitämään inboxin ja mielen selkeänä myös tulevina kuukausina, kun taas "Ei valittamista -päivä" voi vaikuttaa pidemmälle tulevaisuuteen vain, jos se vaikuttaa ajatusmalleihin. Päivähaasteita ei tarvitse toteuttaa siinä järjestyksessä, jossa ne on listattu. Aion raportoida edistymisestäni viikottain. Tulkaa mukaan!

Joitakin haasteita ei voi toteuttaa ihan minä päivänä vain, esim. "25 Jätä koko päivä suunnittelematta", joten merkitsin ne alustavasti kalenteriini. Lisäksi mietin seuraavien seitsemän päivän haasteet:

minimalismi_haaste_tekstit_1.3.jpg

Seuraa tunnustus: Yritin toteuttaa tämän saman haasteen jo tammikuussa. Jotenkin se vain sitten jäi, oli kiire kiire kiire. Osa jutuista on sellaisia, että niiden toteuttaminen vaatii muutaman tunnin aikaa. Toisiin ei mene aikaa lainkaan, päinvastoin. Tällainen on esimerkiksi se päivä, jolloin pitäisi olla käyttämättä nettiä ihan koko päivänä. Tai no, kai sekin voi viedä aikaa, jos esimerkiksi pitäisi tarkistaa juna-aikataulut ja ei tietenkään ole mitään papereita asiasta, jonka jälkeen joutuu soittamaan numeropalveluun ja VR:n palvelunumeroon, todennäköisesti kuuntelemaan hissimusiikkia tai jopa käymään asemalla.

Miksi sitten nyt? Ei ole vuoden alku, ei kuun alku eikä edes viikon alku. Projektit ja elämäntapamuutokset tuntuvat aina vaativan jonkun tällaisen ajan jakajan alkaakseen (mutta eivät loppuakseen). Haluan vain aloittaa heti kun sain tämän päähäni. Ehkä projektien paras aloituspäivä on se, kun innostus on suurimmillaan? Eli ei tammikuun 1. vaan joulukuun 28.