Ajattelen, hitaasti

Tätä olen tavannut pari viikkoa.

Olen ihaillut Kahnemanin työtä ennenkin ja tästä kirjasta olen kuullut kehuja useilta tahoilta. Amazonkin suosittelee tätä minulle harvasen viikko aiempien ostosteni perusteella. Tämä on hidasta luettavaa, vaikka aihe on ennestään tuttu. Kaikki ei taida edes mennä perille ensimmäisellä lukukerralla. Ei se välttämättä huono asia ole. Kirjan kantava teema on ajattelussa tapahtuvat systemaattiset virheet.

Jos aihe kuulostaa kummalliselta, ettekä ole valmiita heti tarttumaan siihen, niin tässä on "lue edes tämä" -vinkki: Dan Arielyn Predictably Irrational vetää mukaansa heti. Ainoa asia, mikä Predictably Irrationalin lukemisen jälkeen harmittaa, on ettei lukenut sitä aiemmin. Sen jäkeen kun Ariely saa innostumaan, niin kannattaa etsiä käsiinsä tuo Thinking fast and slow. Molemmat ovat hauskasti ja selkeästi kirjoitettuja. Sitten isona minäkin kirjoitan tieteestä näin.

Niin ja muistan kyllä äidinkielen tunnilta, ettei saa sanoa kirja vaan teos. Se sana nyt vain ei mielestäni sovi tähän tyyliin.