Ehkä vielä muutama norppapäivä jäljellä

Oletko jo katsonut WWF:n Norppaliveä? Nyt on se sunnuntai, kun kannattaa säestää omaa loikoiluaan katsomalla laineiden liplatusta Saimaan suosituimpaan kivikkoon. Lähetys loppuu torstaina, koska kuvattavat tapaavat jatkaa kesäänsä lähinnä veden pinnan alapuolella vaihdettuaan talvikarvansa pois. Nyt juuri ei näy ketään kivellä. Toivottavasti muutama haiven pitää vielä vaihtaa!

Koin ahaa-elämyksen Norppaliven äärellä, koska vasta kun näin norpan liikkuvan, tajusin millaiset raajat sillä oikeasti on. Kalan evää muistuttavina noukkareina pitämäni räpylät ovatkin oikeasti tapuisan ja vahvan näköiset, vähän niin kuin ihmisen kämmenet.

Tiedätkö muuten biisin "Vanhojapoikia viiksekkäitä"? Wikipedia kertoi (ilman lähdeviitettä), että se sai osaltaan ihmiset myötämielisiksi norpan suojelulle 80-luvun alussa.

Olisi mahtava julkaista tässä nyt joku norppakuva, mutta ei löydy yhtään omasta kamerasta. Olkaa hyvä, tässä korvikkeena Google Trends -kuva siitä, mitä Norppalive tekee kiinnostukselle aihetta kohtaan. Hakusanana tässä on "norppa".

screenshot_2017-05-28_08-31-29.png