Energialeikkaus, siis hiuksiin

Ensi viikolla olen menossa kampaajalle asiaan nimeltä energialeikkaus. Jaksa lukea vielä hetki.

Ekokampaamoossa käynti kiinnosti ja aloin tutkia Tampereen ihan kiitettävää tarjontaa (vaikka miksei jokainen kampaamo voisi olla ekokampaamo, eli haavemaailmassa ihan vain kampaamo). Ensimmäisen sivustolla kun tuli vastaan sana "energialeikkaus" tämä tieteellisen tiedon rakastaja sulki sivun ja siirtyi seuraavaan, mutta taas se vaani siellä ja taas ja taas. Niissä oli KAIKISSA se, jopa uudehkossa Keidas by Lumossa, jonka imagossa mikään ei viittaa new-age-paranin-kristalleilla-ja-puhdistan-sun-auran-meininkiin, vaan ihan vaan puhtaaseen mahtavuuteen.

Kävi ilmi että energialeikkauksessa hiukset leikataan samalla ja sen jälkeen kun ne kuivuvat itsestään, jolloin hiukset asettuvat luonnollisille paikoilleen, pyörtyvät tulevat esiin ja niin edelleen. Eli malli muotoillaan sen tilan mukaan, missä hiukset oikeasti useimmiten ovat. Tämän ansiosta malli näyttää hyvältä myös silloin, kun sen itse pesee ja vain antaa olla, eli ei ainoastaan silloin, kun sen laittaa ammattilaisen taidolla, kiinnostuksella ja ainevarastolla. Tarkoitus on myös leikata hiukset siten, että ne kasvavat ulos mallistaan hitaasti.

Vaikka jotkut kampaajat liittävät tähän mainosteksteissään myös perinteiset sommittelusäännöt, joita he kutsuvat feng-shuiksi, ja päänahan hieronnan, jota he kutsuvat kehon puhdistumiseksi, ei se enää saanut minua kaikkoamaan tämän yksinkertaisen järkevyyden luota. Voitaisiinko kutsua tätä energialeikkauksen sijaan hyväksi leikkaukseksi? "Leikkaus 35 €, Hyvä leikkaus 50 €" Ja joo, valitettavasti se maksaa aika paljon enemmän, joten toivottavasti se oikeasti kestää pidempään hyvän näköisenä.

Kerron sitten miten meni!

2016-04-20_08.20.00_muokattu.jpg

2016-04-20_08.20.52_muokattu.jpg