Energialeikkaus, siis osa kaksi

Pari viikkoa sitten hehkuttelin hiusten energialeikkausta, johon olin vasta menossa.

Aloittelevan bloggarin oppitunteja nro 1: Älä koskaan arvostele testaamatta.

No oikeastaan se sopii kyllä elämänohjeeksi ihan ylipäätään, jos nyt ei vie sitä äärimmäisyyksiin, niin kuin moraalisesti arveluttaviin asioihin. Kertauksena kerrottakoon, että energialeikkaukseen liittyy hyviä juttuja, joista olin innoissani. Hiukset leikataan samalla, kun ne kuivuvat itsestään ja vähän sen jälkeen, eli ne kohoilevat mistä normaalisti kohoilevat ja pyörtyvät ovat sen verran vahvoja, kuin ne normaalisti ovat, ja kaikki tämä otetaan huomioon leikkauksessa. Mallia muokataan myös hiusten rakenteen mukaan, esimerkiksi luonnonkiharat hiukset leikataan niin, että ne näyttävät hyviltä luonnonkiharina, ei niin että ne pitää muuten suoristaa. Lisäksi tarkoitus on leikata sellainen malli, joka näyttää hyvältä myös kasvaessaan.

Olin näistä faktoista niin innoissani, että jätin huomiotta asian, jonka olisin voinut tajuta miinuspuoleksi jo etukäteen: Energialeikkaukseen liittyy myös tiettyjä sääntöjä siitä, miten hiuksia pitää leikata. En ole kampaaja, mutta kuvittelen että osa näistä liittyy siihen, ettei malli "kasva ulos" nopeasti. Osa puolestaan tuntuu olevan vailla maalaisjärkistä perustetta, ja liittynee energialeikkauksen new age-juuriin. Energialeikkauksessa esimerkiksi tehdään aina selkeitä yhtenäisiä linjoja, eikä käytetä ohennussaksia lainkaan.

Hiuksistani tuli kyllä hyvännäköiset, joten pisteitä siitä. Niistä tuli kuitenkin kovin erilaiset, kuin mitä olin ajatellut. Energialeikkaus ei taidakaan olla minun juttuni. Minulla on liikaa visioita siitä, miltä haluan hiusteni näyttävän. Ja joo, osa niistä voi olla huonoja siinä mielessä, että ne eivät sovi minulle ja vaativat laittamista ja kolmen viikon päästä pitäisi palata takaisin kampaajan tuoliin. Mutta haluan että nämä asiat ovat neuvoteltavissa. Ideaalitilanteessa kampaajani kertoisi minulle, että "nyt jos leikataan näin niin se kasvaa sitten ulos ja sinun täytyy laittaa tyvikohottajaa joka aamu", mutta voin sitten keksiä yhdessä kampaajan kanssa jonkun hyvän kompromissin ja tehdä päätöksen itse.

Palaan siis vanhaan tapaani, jossa menen tavalliseen hiustenleikkaukseen, ehkä ekokampaamoon silti, ja ihan vain rohkeasti kerron, etten ole valmis laittamaan hiuksiani juurikaan ja että haluaisin mallin näyttävän hyvältä pitkään.