Flunssa ei ole mikään syy hylätä elämänarvoja

Sain nyt sitten kuitenkin tässä kohtaa flunssan seurattuani omahyväisenä pari kuukautta muiden räkätauteja. Virus odotti maltillisesti heikointa hetkeäni ja hiipi ylempiin hengitysteihini torkkuessani ylirasittuneena junan ikkunanpieltä vasten.

Yhtä varmasti kuin flunssasta seuraa niistämistä, seurasi siitä ennen myös kasat käytettyjä nenäliinoja roskiksessa biojätteessä. Jo aiemmin syksyllä tulin ajatelleeksi, että lapsuudessani käytimme kankaisia nenäliinoja. Jostain syystä siirryimme vähitellen kertakäyttönenäliinoihin, liekö markkinointi tehnyt tehtävänsä? Kysyin äidiltäni nenäliinoista, ja koska käyttöä ei ole ollut, hän antoi niistä minulle puolet. Paluu lapsuuden kankaisiin nenäliinoihin on nyt tehty. Monella tapaa ajattelemme ekologisemmin kuin ennen, mutta toimimme arjessamme luontoa kuluttavammin kuin ennen. Luulen, että sitä kutsuttiin säästäväisyydeksi. On muuten aivan eri tunne niistää kankaaseen kuin edes pehmeimpään kertakäyttönenäliinaan, hyvästi ihohiutaleinen punainen nenä! Pitäisikö lisätä postauksen kategoriaksi "kauneudenhoito"?

Olen lukenut useasta "näin lyhennät flunssan kestoa" -vinkkilistasta, että kertakäyttöisten nenäliinojen käyttäminen lyhentää flunssan kestoa. Maalaisjärjellä ajateltuna siinä voi olla jotakin perää, jos et vaihda nenäliinaa riittävän usein ja annat käytettyjen nenäliinojen pyöriä pöydillä. Näihin virheisiin voi olla helpompi sortua kankaisten nenäliinojen kuin kertakäyttöisten kanssa, mutta se ei ole pakollista. Ja kyllä nämä virheet voi tehdä kertakäyttöistenkin kanssa.

Ajatteletko, että kankaiset loppuvat kuitenkin kesken, jos on kova flunssa, eikä niitä silloin jaksa pestä? Jos näin käy, niin siirry sitten siinä kohtaa kertakäyttöisiin, ainakin säästit jo monta. Parannuttuasi voit käydä haalimassa kankaisia lisää.