Have you met TED?

HIMYMin vika jakso on tuutattu maailmalle, mutta tämä vähemmän kohtalonuskoinen TED jatkaa. TEDin sivustolla on eri alojen tutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden inspiroivia puheita.

Kannattaa ehdottomasti vilkaista, vaikka olisit harkinnut lukemisen lopettamista sanan "tutkija" kohdalla. Tämä ei ole pelkkää säieteoriaa ja atomeja, vaan osoitus siitä, miten asioita kuten atomeja voi käsitellä niin, että näistä mitään tietämätön ymmärtää ja innostuu.

Aloita TEDiin tutustuminen vaikka näistä 11 valikoidusta puheesta, jotka kaikki käsittelevät eri aihetta. Suosittelen kyllä innostusta äänessäni niillekin, joille TED on jo jostain tuttu. Minä ainakin jämähdän helposti omalle kotoisalle nurkalleni niin musiikissa, kirjoissa kuin näissäkin. Ylläty itsestäsi! En olisi uskonut, että voin näin inspiroitua merenelävistä lautaseni ulkopuolella saati sitten runoudesta. Kai siinä on loppupeleissä kyse oman maailmankuvan laajentamisesta ja muiden ihmisten työn arvostamisesta silloinkin, kun ensimmäinen reaktio on jotain välinpitämättömyyden ja toisten outouden ihmettelyn väliltä.

Huolimatta edeltäneestä puheesta omaan lokeroon jymähtämistä vastaan en voi olla suosittelematta tätä listaa puheista, joiden aihe on oma ihastuttavan omituinen epäloogisuutemme.