Jätteetönvähähukkanollaroskaamattomuus

Olin väärässä. Sanoin, että ennen kuin vuosi 2016 on kulunut loppuun, joku keksii osuvan suomennoksen zero wastelle. En ole nähnyt mitään sen suuntaista. Ehkä tämä jää yhdeksi niistä nykysanoista, joita ei suomenneta. Samalla kun olen hapuillut kohti käännöstä, olen alkanut vieroksua zero waste -termin jyrkkyyttä. Vaikka se voi toimia kekseliäisyyteen ajavana kiintopisteenä, en tiedä haluanko tavoitetta, jonka äärellä väistämättä epäonnistun. Ei edes zero wasten grand "old" lady Bea Johnsonin elämä ole zero wastea.

Tuntuisi myös paremmalta määritellä elämäänsä sen kautta mitä se on, kuin sen kautta, mitä siinä ei ole. Mihin tässä sitten pyritään, jos yritän muotoilla sen ilman sellaisia sanoja kuin "vähentää", "olla käyttämättä" ja niin edelleen? Ajatusprosessi on vielä kesken... Mutta jotenkin vastaukseen liittyy monikäyttöiset ja kestävät tuotteet, maapallon tarjoamien mahdollisuuksien harkittu hyödyntäminen ja materiaalien palauttaminen uudelleen käytettäviksi.

Vastaukseen liittyy myös nauttiminen sellaisista elämän iloista kuin luonto ja ihmissuhteet. Mikä on materialismin vastakohta? Henkisyys kuulostaa pelkästään uskonnolliselta.