Kodin uusi järjestys – ruokaöljyjen muuttoliike kylppäriin

Kerroin että olen kokkaillut kosmetiikkaa viime aikoina. Osan näistä kohdalla kokkailu on hieman liian lennokas sana...

Kasvoöljy

Ota oliiviöljypullo, kierrä korkki auki. Kaada tilkka öliiviöljyä kämmenelle. Levitä kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Tarkista, ettei öljyä kasaantunut juonteisiin, kuten nenän pieliin. Sulje korkki.

Käytän tätä kasvopesun jälkeen kosteusvoiteen sijaan. Olen nyt käyttänyt tätä kuusi kuukautta, ja ihoni pelaa ihan parasta peliään. Ensin testasin oliiviöljyn sijaan kylmäpuristettua rypsiöljyä. Logiikkana oli, että sitä ei ehkä vain suositella niin usein tähän hommaan siksi, ettei se maailmalla ole muutenkaan yleistä. Mutta minua alkoi jotenkin epäilyttämään, että viileässä säilytettävä öljy alkaa eltaantua kasvojeni iholla. En ole varma pitääkö tämä paikkansa, mutta ainakaan säilyttäminen ei ollut yhtä kätevää. Ja kosmetiikan kohdalla mielikuvat ovat tärkeitä, eikö totta?

2015-12-19_18.45.31_0.jpg

Vartaloöljy

Ota kookosöljypurkki. Kierrä kansi auki. Tarkista onko kookosöljy nestemäisessä olomuodossa vai kiinteää. Jos kookosöljy on nestemäistä, ota sitä sormiisi ja leviät iholle. Jos kookosöljy on kiinteää, kahmaise sitä käteesi ja hiero sormia tai kämmeniä vastakkain, kunnes öljy muuttuu nestemäiseksi. Levitä iholle. Kierrä purkin kansi kiinni.

Tämä on jo aika haastavaa, tiedän. Kookosöljyssä parasta on sen tuoksu. Tuoksu katoaa iholta nopeasti, mutta levittäessä se muuttaa rasvausrutiinin palaseksi arkisia iloja.

Koska kookosöljypurkki on suurehko, olen ottanut siitä osan pienempään purkkiin, jota säilytän yöpöydälläni ja pakkaan mukaani. Oliiviöjyn kanssa on samoin. Etsin pitkään tarpeeksi tiivistä ja sopivan kokoista purnukkaa sen mukana kantamiseen, kuvassa näkyvä suihkupullo oli täydellinen löytö tähän tarkoitukseen. Kookosöljyn mukaan ottamisen kanssa on kesäaikaan vähän niin ja näin... Sen sulamispiste on +25 astetta, mikä tarkoittaa, että se on välillä purkissaan nestemäisessä olomuodossa ja kertyy sen kierteisiin, joista se puolestaan päätyy purkin ulkopuolelle ja tahraa vähän sitä ja tätä. Varmaan ensi kesäksi hankin tämän rinnalle perinteisen kosteusvoiteen, jota pakkaan mukaani.

Mitä seuraavaksi? Chriselle Lim kertoo blogissaan käyttämistään öljyistä kiehtovasti ja ah niin esteettisesti. Minua houkuttaa ajatus tuosta viinirypäleensiemenöljyn käyttämisestä lämpösuojana. Tämä täytyy muistaa, kun nykyinen lämpösuojatuotteeni loppuu (mikä nykykäytöllä tapahtuu joskus seuraavalla vuosikymmenellä). Muualta olen lukenut myös risiiniöljyn käyttämisestä ripsien ja kulmien hoitamiseen sekä hienoiseen tummentamiseen. Testasin vastaavaa oliiviöljyllä, näkökentän eteen lipuu öljylauttoja useita tunteja. Teidän ei tarvitse testata sitä enää. Olkaa hyvät.