Kun minimalisti rupesi tavaroita haalimaan

Sitä voisi ajatella, että kun rupeaa zero wasteriksi, niin tavaraakin lakkaa kertymästä. Se ei ole totta. Eihän tähän hommaan mitään virallista sääntökirjaa ole, mutta joo, uutena en ole hankkinut mitään. Olen kuitenkin ajatellut, että käytettynä voin hankkia mitä vaan. Yllättäen olen "tarvinnut" kaikenlaisia tarvikkeita tähän uuteen elämäntapaani, ja niinpä olen kantanut kirppiksiltä ja tuttavilta kotiini ison kasan kukkaruukkuja ja lasipurkkeja. Puhelimessa minulla on lista siitä, mitä kaikkea olisi hyvä hankkia: kankaisia lautasliinoja, saippuateline, lisää hedelmäpusseja, kevyt kahvikuppi... Lisäksi pidän kiinni tavaroista varmuuden vuoksi, jos vaikka satunkin tarvitsemaankin niitä joskus, kun niitä voi olla sitten vaikea löytää heti käytettynä.

Liekö syynä vastareaktio tuohon tavaran kertymiseen, vai Trash is for Tossers -blogin Laurenin tarttuva minimalismi, joka tapauksessa olen taas alkanut kiinnittää enemmän huomiota roinaan, jonka keskellä elän. Tämä huolimatta siitä, että roinaa on melko vähän, ainakin jos on luottaminen niihin ihmisiin, jotka ovat käydessään ihmetelleet, että "missä sun kaikki tavarat on". Huolestuneena tilanteesta tein listan, jonka nimitin "tavarataseeksi". Siinä on toisella puolella kotiin tuodut tavarat ja toisella puolella kodista pois annetut tavarat. Tarkoituksena oli, että mitään en hanki, ennen kuin luovun jostakin muusta. Se on mielestäni hyvä testi sille, haluanko ja tarvitsenko sen tavaran oikeasti.

Sitten kävi niin, että ostin vahingossa Marie Kondon kirjan The Life-Changing Magic of Tidying. Vahingossa! Oli tarkoitus ostaa Amazon UK:sta käytettynä The Life-Changing Magic of Not Giving a Fck*. Pidin koko hommaa hyvänä läppänä, koska en todellakaan aio alkaa rullata sukkiani, mutta aloin silti lukea ja no, haluankin lukea sen kannesta kanteen. Hulluja juttujahan siellä on tavaroille puhumisesta, mutta toisaalta myös mielenkiintoisia uusia ajatuksia. "Tavaratasetta" Kondo pitää tyhmänä ideana. Palaan kertomaan, kuinka tässä kävi, ellen ole antanut konettani pois.

2016-08-04_07.45.51.jpg

2016-08-04_07.47.58.jpg