Loma 1, päivä 1

Maanantaina työt tehtyäni poikkesin kotimatkalla hetken mielijohteesta kirjastoon. Näin olen jo ylittänyt itseni tällä lomalla. Olen monia asioita, mutta spontaani ei ole yksi niistä. Luen vanhasta Oliviasta infodieetistä. (Huomaan sen vanhaksi vasta lukiessani, kuinka kaulahuivi jätetään tänä talvena kotiin ja pukeudutaan poolopaitaan. Sitä ennen olen kerennyt jo mehustelemaan kevätsesongille epätyypillisillä muotiväreillä, kuten sammalen vihreä ja luumu.) Infodieetti ei ole lakannut olemasta ajankohtainen. Harkitsen ajatusta. Ehkä viime viikkoina vaivannut väsymys johtuu tästä jatkuvasta uuden tiedon sulattelusta.

Kotona makaan sohvalla, syön pakasteruokaa ja makaan taas sohvalla. Sitten käsken itseni ulos. Ei huvita lähteä, mutta tuntuu että kannattaisi, kun aurinko paistaa. Kun pääsen vauhtiin, ulkona käppäily on ihan parasta. Pysähdyn tutkimaan silmuja joka toisesta puusta ja bongailen kukkia.

Myöhemmin kirjoitan innostuneena paperilappusia täyteen ajatuksia. Paperilappusia, koska en halua avata konetta. Sitten makaan taas sohvalla ja nukahdan siihen. En yleensä koskaan nuku päiväunia, koska en vain malta. Illalla yritän olla suunnittelematta seuraavia lomapäiviä. Se on vaikeaa.

20140505_135133_0.jpg

Yleistunnelma maanantaista: Toisaalta tuntuu, että nyt minun pitää miettiä, miten haluan käyttää loput lomapäiväni, etteivät ne mene tällä tavalla hukkaan. Toisaalta, voiko lepäilyä ja ulkona olemista kutsua loman tuhlaamiseksi? Ajatukseni virtaavat uusiin suuntiin, eivätkä vain kierrä vanhoja painuneita uriaan.

Käytetty raha muuhun kuin kotona syötyyn ruokaan: 0 euroa.