Lomarahattoman rahaton loma

Minulla alkaa huomenna lomaviikko! Hoidan heti aamusta yhden jutun pois alta, ja sitten... tadaa!

Kun kuulin lomastani, ensimmäinen ajatukseni oli lähteä matkoille. Hylkäsin sen, koska tiesin olevani vähän PA. Toinen ajatukseni oli olla kotikaupungissani "matkoilla": kävellä ympäriinsä, poiketa sisään uusiin liikkeisiin, syödä vastaan tulevassa ravintolassa, istuskella rauhassa kahvilassa ja tutustua Tampereen taidemuseoihin ja sen sellaisiin, joissa en ole ennen käynyt. Hylkäsin tämän, koska olinkin aika paljon PA. Mitä kivaa on lomassa, kun ei ole rahaa tehdä mitään?

Olen viime viikkoina kehitellyt uutta asennetta. Muutan tämän haasteeksi itselleni. Aion keksiä kaikenlaisia kivoja juttuja, joita voi tehdä ilman rahaa. Ainakin voin lukea, kävellä luonnossa ja kaupungin kaduilla, pyöräillä, käydä kaverilla kylässä. Mitäs muuta? Sellaiset klassikot kuin verenluovutus ja ilmaiset museot ovat vaihtoehtoja. Oikeastaan siisteintä olisi, kun olisi niin lämmin, että voisi vain maata puistossa lukemassa koko viikon. Suomen toukokuihin ennenkin tuttavuutta tehneenä olen kuitenkin todennut, että on ihan hyvä varautua henkisesti myös koleisiin päiviin.

Niin joo, joku ehkä ihmettelee, miten tämä loma sopii yhteen tuon viimeisimmän kiirepostauksen kanssa, jossa pelkäsin etten saisi katkaistua kiireen kierrettä. Vastaus on hyvin yksinkertainen. Sellaiset ihmiset kuin minä (olen ollut) saattavat helposti lykätä loman ihan täyteen tekemistä. Sana "lomastressi" on keksitty meidän takiamme. Olen yrittänyt myönteisesti ajatella, että ehkä se johtuu kyvystä haaveilla ja ideoida. Esimerkiksi tälle viikon lomalleni keksin kymmeniä Tampereen matkailukohteita ja lisäksi kaikenlaisia kivoja juttuja kavereiden kanssa tehtäväksi sekä saman verran kotitöitä, sisustuksen viimeistelyä ynnä muuta sellaista, mikä mielentilasta riippuen saattaa olla hauskaa tai työlästä.

Nyt en aio tehdä mitään niistä. Töiksi laskettavia asioita en tee, koska sellaiset ihmiset, jollainen haluan olla, eivät tee töitä lomalla. Aiemmin suunnittelemiani kivoja juttuja en tee, vaan jotain muuta yhtä kivaa. En ole vielä ihan varma mitä, mutta raportoin sitten, miten Köyhän naisen lomapaketti onnistui.