Lukulistalla

Nämä kirjat ajattelin lukea seuraavaksi, jos vain saan ne käsiini.

1. Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things, kirjoittanut Michael Braungart ja William McDonough

Kirjan ideana on, että luonnonvarojen kuluessa esineitä pitäisi alkaa suunnitella "kehdosta kehtoon", eikä vanhanaikaisesti "kehdosta hautaan". Maailma pursuaa mahtavan luovia esimerkkejä tavaroista, jotka ovat saaneet uuden elämän. Mitä voisimmekaan tehdä, jos jatkokäyttöä ajateltaisiin jo ennen esineen syntyä, eikä vasta hetkeä ennen kaatopaikkaa!

2. The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable, kirjoittanut Nassim Nicholas Taleb

Tilastonörtin on pakko lukea tämä. Kukaan ei osaa odottaa hyvin epätodennäköisiä tapahtumia, mutta niitä välttämättä silti joskus tapahtuu. Kirjan mukaan juuri nämä hyvin epätodennäköiset tapahtumat ovat muokanneet maailmasta sellaisen kuin se on.

3. French Women Don't Get Facelifts: The Secret of Aging with Style & Attitude, kirjoittanut Mirelle Guiliano

En ole vielä varsinaisesti ikääntynyt, mutta Guilianon Miksi ranskattaret eivät liho on jäänyt vuosiksi mieleen. Tämän lukemalla saattaisi ainakin saada asenteen jo valmiiksi kohdalleen. Kun vuodet vierisivät, olisin valmis.

4. Eco-chic: The Fashion Paradox, kirjoittanut Sandy Black

Vihreän vaatemuodin ylistyksen keskellä unohtuu helposti, että muoti ja ekologisuus ovat perustavanlaatuisesti ristiriidassa keskenään, tavalla jota luomupuuvilla ja hamppu eivät kumoa. Tämän kirjan luvataan pureutuvan asiaan sormea heristelemättä.

Olisiko kellään vinkata kirjaa luomuruuasta? Toiveissa olisi kirja, jossa aihetta käsiteltäisiin monipuolisesti (lue: ei kritiikittömästi palvoen). Erityisesti ilmastonmuutoksen ja luomuruuan yhteys kiinnostaa, ja lähdeviitteet.