Luvassa navakkaa minimalismia ja voimistuvaa pubituulta

Vuoden vaihde ja sen tienoille mahdollisesti osuvat vapaapäivät ovat loistavia hetkiä palautella mieleen kuluneen vuoden hauskoja hetkiä ja opettavaisia kokemuksia, sekä miettiä tavoitteita uudelle vuodelle. Tavoitteilla en muuten välttämättä tarkoita perinteisiä uuden vuoden lupauksia linjalla "aion lopettaa tupakoinnin", vaan se voi olla vaikka "järjestän enemmän aikaa rakkaalle harrastukselleni". Blogeista ympäri nettiä löytyy inspiroivia tekstejä, jotka auttavat ajattelemaan olleita ja tulevia uusista näkökulmista. En aio itse kirjoittaa uutta ohje- tai kysymyslistaa, koska moni muu on jo tehnyt se niin hyvin, annan vain lämpimän suositukseni.

Sen sijaan aion nyt tarttua tinakauhaan ja ennustaa vuoden 2016 trendejä!

20140325_135734.jpg

Minimalismi, mindfullness ja elämäntapojen kehittäminen jatkavat vahvoina suurten massojen edelleen ottaessa näitä käsitteitä omakseen. Viimeistään syksyn saapuessa suuret ikäluokat ovat ryhtyneet suunnittelemaan kapselipuvustoaan tuulipukunsa ympärille ja mammat bussissa takana puhuvat hengitysharjoituksista asiantuntevasti. Samalla trendi kaupallistuu yhä voimakkaammin, ja sen hengessä kaupattujen palveluiden rinnalle tulee yhä enemmän myyntiin myös krääsäksi laskettavia tavaroita, vaikka suomalaiset ovat juuri raivanneet kaapeistaan turhaa omisuuttaan ja vannoneet vähemmän on enemmän -mantran nimeen.

Valtaosalle väestöstä tämä jääkin ohimeneväksi trendiksi, jonka varjolla myydään kaiken kanssa sopiva klassinen väriharmoniassa kulkeva kaulahuivi, joka vaihdetaan heti seuraavan sesongin alkaessa uuteen. Muoti ja kauneudenhoito seuraavatkin minimalismin megatrendiä. Hippi- ja 70-luvun bändärihenkisten "statement piecejen" merkitystä ryhdytään kuitenkin siinä sivussa painottamaan niin, että pian vaatekaapeissamme on suurimmaksi osaksi niitä.

Yksinkertaistamisen ensimmäisenä ja innokkaimmin omaksi ottaneet alkavat kyllästyä rullaamaan sukkiaan kotona ja silittelemään paitapuseroitaan ja siirtyvät vaiheeseen kaksi: Keksivät mitä tehdä kaikella sillä laskujenmaksunautomatisoinnin vapauttamalla ajalla ja energialla. Kotoilun hohto alkaa hälventyä. Syntyy uusi sosiaalisuuden aalto, joka saa ihmiset ulos kodeistansa ystäviensä pariin ja tapahtumiin. Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin ja työuraan kasvaa hienoisesti. Juhlien järjestämisessä kaksi- ja kolmikymppiset palaavat takaisin käsin tehtyjen nokkospastojensa ja belliniensä ääreltä aikaan, jolloin "tuo sä sipsii mä tuon karkkii" riitti juhlien suunnitteluksi.

Mieleenpainuvia hetkiä vuodelle 2016!