Pieniä tapoja: kestopussi kasviksille

Isot kauppaketjut ovat sopineet tällä viikolla, että muoviset kantokassit alkavat maksaa ja ruokakaupan kassoilta poistuvat rullat ilmaista ohutta muovipussia. Jos ymmärsin oikein, niin muoviset hedelmäpussit voivat siis yhä olla ilmaisia, mutta esimerkiksi Sokoksella ja Stockmannilla ei enää sujauteta ostosta pussiin ennen kuin olen saanut suutani auki koska yritin samalla näppäillä pankkikortin tunnuslukua.

Lämpimästi suosittelen omien hedelmäpussien ottamista mukaan helppona askeleena kohti vähän pienempää kulutus- ja jätemäärää. Kerran kaupasta mukaan tullutta hedelmäpussia voi käyttää monia kertoja liimaamalla punnitustarran edellisen päälle. Lisäksi tarjolla on juuri tähän tarkoitettuja kestopusseja, tai ompelutaitoinen voi sellaisen surauttaa itse ohuesta (kierrätys)kankaasta.

Valmiista pusseista nämä Globe Hopen kestopussit ovat aika makeita. Ne ovat tyylikkään hillityn värisiä, tehty entisistä valoverhoista JA niiden tuotolla tuetaan WWF:n toimintaa.

7211-112-gh-kestopussi.jpg

Itselläni on Punaisen Ristin pusseja, jotka nekin ovat kelpo pusseja. Niitä myivät ennen Prismat ja jotkut muut S-ryhmän kaupat, mutta nyt en ole nähnyt niitä enää. Parempihan se olisi, jos ei tarvitsisi näitä postipaketissa ostaa. Pidän vähän harmillisena sitä, että Punaisen Ristin pussit voi ohjeen mukaan pestä vain käsin, enkä ole ainakaan sillä keinolla saanut pois kaikkia tummentumia, joita tulee esimerkiksi multaisten perunoiden ostamisesta. Globe Hopen -pussit voi pestä 30-asteen hienopesussa. Tiedä sitten, lähtevätkö tällaiset tummentumat siinä.

Kasvis- ja satunnaisten leipäostosten lisäksi käytän näitä myös Punnitse & Säästässä, jonka olemassa oloon koko jätteen vähentämiseni nojaa vähän turhan rankasti. Pussit vievät hyvin vähän tilaa kassin pohjalla, koska ne voi mytätä pieneksi paketiksi pussin sulkunaruilla. Joskus jos kunnon kangaskassi ei meinaa mahtua laukkuun mukaan, nappaan varmuudeksi yhden tällaisen minipussin taskuun. Ainut käytännön ongelma itselläni on se, että minulla taitaa olla näitä edelleen liian vähän (kolme), huolimatta siitä, että kaupasta tultuani tyhjennän sisällön aina muuhun astiaan.

Kuva WWF:n markkinointimateriaalia

Lisäys 22.4.2018: Olen pessyt Punaisen Ristin kestopusseja tämän jälkeen 40-asteen lämpötilassa useita kertoja, ja niille on tapahtunut vain hyviä asioita.