Pieniä tapoja: mehiläisvahakääre ja muut keittiön pakkausniksit
Olen aiemmin kirjoittanut muovikääreen korvaamisesta ihan tavallisilla astioilla ja niillä vinkeillä pärjää tosi usein. Jonkin aikaa sitten alkoi kuitenkin Suomessakin olla kaupoissa mehiläisvahakäärettä, joka on tavallaan suora korvike muovikääreelle. En menisi ihan niin pitkälle, että kutsuisin tätä miksikään zero waste -välttämättömyydeksi, mutta jos huomaat kaipaavasi elmukelmua vielä noiden aiemmin postaamieni korvausvinkkien jälkeen, niin sitten tämä on sinulle.
Mehiläisvahakääre on valmiksi kokoonsa leikattu levy, joka yksinkertaisesti laitetaan käsin paikalleen, sillä se muotoutuu käsien lämmöstä astian, hedelmän tai minkä nyt kääritkään muotoon. Sitä ei tarvitse mitenkään erityisesti lämmitellä käsissä, vaan lämpeneminen tapahtuu siinä sivussa. Samaa mehiläisvahakäärettä voi käyttää vuosia. Kesto riippuu siitä, kuinka usein sitä käyttää ja kuinka voimakasta putsausta se käytön jälkeen kaipaa. Muista myös muut vinkit muovikääreen välttelyyn, niin yksi ja sama levy kestää pitkään! Kun on aika luopua, mehiläisvahakääre menee biojätteeseen. Kääre pitää pestä käsin.
Itse en oikeastaan kovin usein tätä tarvitse, joten myönnetään, että into ostaa tämä oli enemmän intoa kokeilla uutta vaihtoehtoa ja kertoa teille kuin intoa saada ratkaisu omaan ongelmaan. Annoin ostamastani kolmen eri koon paketista jo yhden ystävälleni, sillä oikeastaan se oli vain tuo paketin isoin koko, jota hamusin. Kutakin kolmesta koosta myydään myös yksittäin, mutta Tampereen Ruohonjuuren myymälässä ei silloin sattunut olemaan yksittäisenä kuin keskikoko.