Roskan loppu

Nurmi 2.0 on nyt Rent-in-Shop! Eli Nurmi Clothing, joka pantiin tauolle syyskuussa, on kehittynyt ja kehkeytynyt ja palaa takaisin vaatevuokraamona. Ei enää vanhenevia laaduttomia rättipinoja kaapin perukoilla tai, mikä pahinta, roskiksessa, vaan itselle uusia kestäviä designluomuksia parin viikon välein. Kiitos!

2015-05-19_17.37.02.jpg

Samassa yhteydessä julistan teeman mukaisesti aloittavani henkilökohtaisen zero waste-projektin. Zero wastessa on kyse siitä, että pyritään olemaan tuottamatta roskaa. Viimeiseen asti vältetään kaatopaikkajätettä ja polttolaitokseen menevää roskaa, mutta yritetään myös tuottaa mahdollisimman vähän mitään, mitä pitäisi laittaa kierrätysastioihin. Eli jos voidaan olla tuottamatta jätettä, ei tuoteta jätettä, ja jos se ei onnistu, niin yritetään muuttaa kulutustottumuksia niin, että kaatopaikkajätteen sijaan syntyisi kierrätettävää materiaalia.

Olen kesän saapuessa ollut viikko viikolta kiinnostuneempi zero waste lifestylestä. Hämmentävän usein toimiva trendinenäkin on alkanut haistella sitä ilmassa. Mikäli jätteettömyyden voi sanoa joltain tuoksuvan. Jos vihreä on uusi musta, niin *zero waste *on uusi vihreä. Sammunsanoneen.

Ennen kuin minulla on siitä mitään omakohtaista kerrottavaa, niin tässä muutama blogivinkki aiheesta:

Trash is for Tossers 

Going Zero Waste

Zero Waste Home

Nämä bloggarit ovat jo syvällä tässä jutussa. Katso tästä minkälaisen minipurkin jätettä esimerkiksi Trash is for Tossersin Lauren Singer jätti jälkeensä viimeisenä kahtena vuotena! Minulla tulee enemmän päivässä! Jos inspiraation valtaamina luette nämä blogit läpi niin kuin minä, niin asiapuolella minulla tuskin on tulevina kuukausina mitään uutta annettavaa. Mutta pysykää kuulolla, jos haluatte kuulla miten aloittelijalle käy, kun hävettää pyytää take away -ruokaa omaan astiaan. En pyydä. Ei pysty.

Suomenkielisen nimen keksimisen zero wastelle jätän toistaiseksi tekemättä, koska se on vain liian hankalaa. "Jätteettömyys" väräyttää cooleusmittarin kauas negatiivisten numeroiden puolelle. "Nollahukka" on vähän jotenkin nuhjuinen. Joku muu keksii tähän kyllä hyvän ennen kuin vuosi on lopussa.

2015-07-01_17.57.26.jpg