Säästä Jamien kanssa inkiväärin kuoret

Satuin viime viikolla töllön ääreen sopivasti, kun sieltä tuli Jamie Oliverin uusi ruokaohjelmaa, tällä kertaa teemalla säästäminen ja nimellä Jamien Oliverin säästöateriat (Save with Jamie). Ohjelmassa on luvassa edullisia reseptejä ja säästövinkkejä, erityisesti siihen, ettei ruokaa menisi niin paljoa hukkaan. Jamien mukaan keskiverto brittiperhe heittää ruokaa roskiin vuodessa yli 900 punnan edestä. Suomalaiset hoitavat tämän asian vähän paremmin, ainakin Ylen uutisen mukaan, joka perustuu MTT:n tutkimuksiin. Parantamisen mahdollisuuksia on silti, nämäkin luvut ovat aika järkyttäviä!

Yksi Jamien vinkki meni heti kokeiluun, nimittäin inkiväärin kuorien hauduttaminen "teeksi". On ihan superhyvää! Lisäsin pari tippaa sitruunamehua. Tuoreiden kuorien menestyksen jälkeen halusin kokeilla, mitä käy jos kuoret kuivaa. Ei nimittäin tule joka päivä inkivääriä kuorittua. Lopputulos oli ihan yhtä hyvä kuivatulla inkiväärillä kuin tuoreella! Ensimmäisestä satsista tuli jopa vähän liian tiukkaa, kun luulin että kuivattua inkivääriä pitäisi olla jotenkin tuoretta enemmän. Kuivasin kuoret ihan vain leivinpaperin päällä huoneilmassa.

20140218_133939.jpg

20140218_203814.jpg

Ohjelma tulee tiistaisin kello 19 Avalta. Kaikki tähän mennessä Suomessa esitetyt jaksot näkee vielä Jamien nettisivujen kautta. Suosittelen ohjelman katsomista, Jamien innostus on tarttuvaa ja ruuan kuvailu melkoista verbaaliakrobatiaa. Montakohan eri ruokaohjelmaa Jamiella on muuten ollut?