Save the whale!

Rakastan syömistä. Ja sydämeen sattuu kun ruokaa joutuu roskiin. Siksi pöhinä hävikkiruokapalveluiden ympärillä on mahtavaa, kaikesta riitaisuudestaan huolimatta. Inkiväärinkuoret ovat kiva alku, mutta toiset osaavat ajatella isommin. Tässä ilmainen vinkki, tulkaa joku niiden palveluidenne kanssa tänne Tampereelle, täällä on vielä tilaa. Meillä voisi olla joku näistä (palvelut akkosjärjestyksessä):

BuffetGo
Lunchie
ResQ

Kaikissa idea on osapuilleen sama: Käyttäjä saa tietää, kun jossakin mukana olevassa ravintolassa on ylijäänyttä ruokaa myynnissä halvalla. Hän voi varata annoksen ja noutaa sen myöhemmin ravintolasta. Suurimmat erot näyttävät olevan siinä, kuinka paljon ja mitä ravintoloita missäkin on mukana tällä hetkellä ja kuinka helppo palvelua on käyttää. ResQ on toistaiseksi rajoittanut käyttäjien määrää, jotta se olisi sopivassa suhteessa mukana olevien ravintoloiden määrään. ResQ:n sivuilla voi ilmoittautua "jonoon" silloinkin kun se ei vielä toimi omalla paikkakunnalla, tietävät sitten mistä niitä ravintoloita houkutella mukaan. Manselaiset, haastan teidät klikkailemaan!

Meillä voisi olla myös From Waste to Taste

Tämä on suurempi soppa, johon on rakkaudella valittu parhaiksi raaka-aineiksi hävikkiruokaa käyttävä ravintola, hävikkiruuan keräyskeskus ja syrjäytymisvaarassa olevien työllistäminen. Juuri nyt tämä toimii pop up -ravintolana Made in Kallion tiloissa Helsingin – tyttydyyy – Kalliossa ja sille etsitään omia tiloja. Tämä on hanke, jolla ei tavoittella voittoa. From Waste to Tastelle haetaan tällä hetkellä lisärahoitusta Mesenaatti.me-sivuston kautta, jossa lahjoittamaansa rahaa vastaan saa lounaslahjakortteja, avajaiskutsuja ynnä muuta aidosti kiinnostavaa. Damilaisilla oli tää eka.

Unohdinko jonkun?

unspecified.jpg