Seele – kestävää tyyliä Tampereella

Minulla on omituinen taipumus olla aivan innoissani jostakin kahvilasta, kaupasta, teatterinäytöksestä, sen perusteella mitä olen kuullut ja sitten jättää käymättä. Niinkuin vaikka Nomo Jeans, josta hihkuin liikkeen auetessa Helsinkiin suunnitellen pyhiinvaellusmatkaa, ja olin haljeta innosta kuullessani sen avatessa myymälän Tampereelle. Ja olin menossa ihan tosissani, aioin tilata elämäni parhaat housut. Sitten yhtenä päivänä vain huomasin että se oli kadonnut.

Vaateliike Seele on kaikkea sitä, mistä olen innostunut. Ja silti en liikkeen kohta kolmivuotisen historian aikana ollut astunut sisään muuta kuin sen nettikauppaan (josta en ole koskaan ostanut mitään). Nyt voin ylpeänä ilmoittaa, että olen rikkonut oman kaavani ja käynyt Seelessä! Enhän tietenkään silti ostanut mitään, mutta ensimmäinen askel on otettu. Ilokseni voin myös raportoida, että askel oli hyvin miellyttävä, koska

a) Välitön mukava tunnelma

b) Ihania juttuja!

c) Osaava ja avulias palvelu

Seele on vaateliike, jolla on kivijalkamyymälä Kuninkaankadulla ja jo mainittu verkkokauppa. Liikkeeseen valikoitujen vaatteiden tuotannossa on huomioitu ekologisuus ja eettisyys. Iso osa vaatemerkeistä on kotimaisia, esimerkiksi Uhana Design, Kaino ja Costo. Oman skannaukseni perusteella heittäisin että 90 % liikkeessä esillä olevista tuotteista on suomalaisten vaatemerkkien.

Ekologisuuden ja eettisyyden lisäksi tärkeää on vaatteiden ulkonäkö. Seelen nimen kolme ee:tä tulevat kuulemma sanoista ekologisuus, eettisyys ja esteettisyys. Jos kuulut vielä siihen porukkaan, jolla ekologisista vaatteista tulee mieleen lähinnä huovutettu sammaleenvihreä paita omituisilla ullokkeilla, tarkista liikkeen nettisivut ja valmistaudu muuttamaan mielesi. Nettisivuilla myös kerrotaan, että liikkeessä tehdään pieniä muokkauksia heiltä ostettaviin vaatteisiin ilmaiseksi, eli esimerkiksi ottavat saumoja sisään, jotta vaate istuisi paremmin!