Suolaa ja pippuria sekä paljon muuta

Juuri kun viime tekstissä varoitin, että nyt vähenee nollahukkapostailu, niin nyt on pakko... Mutta en sanonutkaan, että se loppuisi.

Kävin tänään Kampin Punnitse ja Säästässä ja siellä oli mausteita, niin paljon mausteita! Aiemmin olen bongannut Tampereen Tullintorilta savupaprikaa ja kurkumaa. Ovatko mausteet levinneet jo muihinkin pisteisiin? Jos eivät, niin toivottavasti pian leviävät, eli toivottavasti näillä on menekkiä. Tiedoksi siis kaikille kiinnostuneille!

Mausteita voi siis ostaa omaan purkkiin tai esimerkiksi paperipussiin. Tavanomaiset maustepussit kun ovat muovia tai muovi-paperi-metallisekoitusta eli täysin kierrätyskelvottomia. Kestopussit ovat usein verkkoa, joten niihin ei monia mausteita kannata ostaa, mutta esimerkiksi tästäkin hyllystä saatavien laakerinlehtien, kanelitankojen ja muskottipähkinöiden kanssa ei tule ongelmia.

Omaan purkkiin ostaminen toimii siten, että purkit käydään ensin punnitsemassa kassalla tyhjinä, jolloin saadaan tieto siitä, paljonko pelkkä purkki painaa. Sitten purkki käydään itse täyttämässä ja palatessa kassalle myyjä tietää, montako grammaa itse tuotetta purkissa on. Omien pussien kanssa puolestaan esipunnitusta ei tarvitse tehdä, koska ne ovat niin saman painoisia (eli mitättömän painoisia) kuin kaupan omat paperikassit. Suoraan siis vain lappaamaan.

Mitä mausteita teillä yleensä kuluu? Perus suolan ja pippurin lisäksi minulla menee tätä nykyä paljon chiliä, juustokuminaa, basilikaa ja timjamia.