Out with the old, in with the ____

Järjestelen tavaroitani ja yritän samalla päästä turhasta eroon. Muuttaminen on kohtalaisen hyvä keino pitää tilanne hallinnassa. Sitä tajuaa, kuinka paljon tavaroita oikeastaan omistaakaan, kun niitä laittaa pahvilaatikoihin ja laitettava ei vain meinaa loppua ollenkaan. Alkaa ahdistaa. Koska vuonna 2013 en muuttanutkaan, on aika tarkastaa tilanne.

20140105_192532.jpg

Joistain esineistä on hankala luopua, vaikkei niitä käyttäisi. Liitän vahvasti muistoja tavaroihin. Kyse voi olla viestilappusesta tai lapsuudenkodin pöytäliinasta. Eikä riitä, että liitän näihin omia muistojani, ehei. Tuossa nyt ovat nuo äidin opiskelija-asunnon verhotkin, menossa takaisin komeroon. Kun näitä muistoesineitä on jo tässä iässä kertynyt, miten käykään, jos jatkan samaan malliin muutaman vuosikymmenen? Olen yrittänyt ajatella, että minulla on tietysti muistot ilman esineitäkin. Silti epäilen, etteivät muistot olisi yhtä eläviä tai tulisi mieleen ikinä.

20140105_192604.jpg

Toinen hankala tavararyhmä ovat ne tavarat, jotka edustavat omia haaveita ja odotuksia itseä kohtaan. Minulla on kasa piirustustarvikkeita, joita en ole käyttänyt vuosiin. Niistä en aio luopua nytkään. Minulla on kasa kosmetiikkaa ja hiustenlaittovälineitä. Aina välillä kuvittelen, että alan vihdoin käyttää kasvonaamioita ja hoitaa kynsiäni ja etten jämähdä teiniaikani meikkaustyyliin. Sillä hetkellä ajatukset tuntuvat mukavilta, pieneltä luksukselta arjen keskellä. Minulla on myös yksi pahvilaatikollinen kaikenlaista tuunattavaa vaatetta. Joskus kuvittelen alkavani kunnon trashionistaksi. Totuus on, että tykkään enemmän ideoinnista kuin tekemisestä. Näiden kaikkien pois laittaminen on yhtä kuin myöntäisin olevani vain niin uskomattoman laiska tai kyvytön hallitsemaan omaa aikaani.

20140105_192509.jpg

Tavaran haalimisesta ja siitä luopumisesta kertoo Petri Luukkaisen mahtava dokumentti Tavarataivas. Siinä päähenkilö vie kaikki tavaransa vaatteita myöten varastokoppiin, ja saa hakea niistä pois vain yhden päivässä. Sen voi katsoa Yle Areenalta vielä yhden päivän ajan! Mielenkiintoisinta on seurata, mitä hän hakee ensimmäisen kuukauden aikana ja miksi.