Tee se itse – kestovanulaput

Eivät sisällä vanua.

Eivätkä välttämättä kestä.

En käytä vanulappuja itse, koska en käytä kasvovettä enkä sellaista meikinpoistoainetta, johon niitä kuluisi. Yövieraat niitä kuitenkin joskus kaipailevat, ja minulla sattui olemaan kestovanulappujen tekemiseen sopivaa jämäkangasta. Lisämotivaatiota sain siitä, että koska meillä ei ole pumpuliakaan, niin ehkä näillä joskus on ensiapukäyttöä. Nämä voisivat myös olla hyvä lahjaidea, kunhan vähän treenaan?

Kestovanulaput ovat aika kiitollinen paikka käyttää kankaan loput, koska hyvinkin pienistä ja kiemuraisista tilkuista saa juuri tarvittavan kokoisia paloja. Jämäkankaan puutteessa hyviä materiaaleja ovat kirppareilta löytyvät parhaat päivänsä nähneet vaatteet tai sitten ihan vain kangaspalat. Uskon että flanelli olisi paras materiaali, koska se on pehmeä, paksuhko, imukykyinen eikä veny. Esimerkiksi Nextiilistä varmasti löytyy.

  1. Piirrä ääriviivat kankaalle

  2. Leikkaa

  3. Aseta kaksi palaa vastakkain

  4. Ompele palat reunoilta yhteen. Käytin ompelukoneen "joustava overlock" -ommelta. Käsin ommellessa pykäpisto toimii hyvin.

eka

toka

kolmas

Helppoa eikö? Ei. Ennen yllä näkyviä ympyröitä sain aikaan vain ihan kauheita vänkyröitä. Tuli testattua eri ompelutekniikoita ja sitä, onko vika muodossa, kunnes löysin toimivan ompeleen ja armeliaamman lankavärin. Lopputulokseni ei taida olla vielä lahjalaatua, mutta kelpaa minulle.

nelj-s-1