Tee se itse – kuivashampoo

1,5 dl perunajauhoja (tai maissijauhoja)

1 rkl kaakaojauhetta

Puhdas purkki

Siivilöi kaakaojauho perunajauhoihin samalla sekoittaen. Sekoita kunnes väri on tasainen. Voilá!

Kaakaojauheen tarkoitus on tummentaa, joten säädä määrää hiustesi värin mukaan. Nämä mitat ovat keskivaaleille hiuksille. Kaakaojauho on hieman rakeisempaa kuin perunajauho, joten epäilen että sen suhteelliselle määrälle on jokin maksimi.

Tämä oikeasti kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta toimii! Tässä on kaksi muttaa verrattuna kaupan kuivashampooseen: Ensinnäkin levitys. Keksin levittää tätä tuputtamalla vanhalla kabukilla. Se on kohtalaisen näppärää, muuta konstia saada tätä hiusten juuriin ilman hermojen riekaloitumista en oikeastaan osaa kuvitella. Toiseksi tuoksu. Jos hiukset kastuvat, ne tuoksuvat vienosti kakkutaikinalta. Eihän se huono ole, mutta vähän outo. Jos se häiritsee, Free People Blogissa on kerrottu, miten jauhoihin imeytetään eteeristä öljyä.

Testasin tätä viime kesänä lähinnä siksi, että tällaisen kuivashampooaddiktin piti jatkuvasti olla ostamassa sitä lisää, rahaa meni ja iso huoli oli siitä, ettei jonain kiireaamuna kädessä ole tyhjä tai toimimaton pullo. (Yhtenä aamuna pullon mekanismi oli rikki eikä painunut alas, toisena aamuna pullo oli tyhjentynyt itsestään.) Käyttäessäni huomasin olla kiitollinen myös siitä, ettei minun tarvitse hengitellä kuivashampoon suihkutuksen jälkeensä jättämää kaasupilveä.

Puoli vuotta meni ennen kuin tunnustin kenellekään käyttäväni tällaista epämääräisen oloista tee-se-itse-kamaa. Mielestäni samalla todistin, että tämä on oikeasti toimivaa. Kukaan ei ollut puoleen vuoteen huomannut mitään outoa hiuksissani. Ja minulla on ihmisiä kuten siskoja, jotka kyllä kertoisivat.

Ehkä tätä pitäisi kutsua kuivashampoon sijaan hiuspuuteriksi, mutta oikeasti käytän tätä pidentääkseni hiusten pesuväliä kun hiukset ovat rasvaiset, enkä halua pestä niitä. En minkään tuuheuden ja rakenteen takia (vaikka iso plussa siitä).