Tiloissa – Täydellinen opas ensimmäisen asunnon kuosittamiseen

“Koko asunnon kattava uutuuttaan kiiltelevä sisustus jättää monesti vähän kylmäksi. Mielestäni tila vaatii jotakin persoonallista ja elämää nähnyttä, jotta se herää henkiin. "

Myyty! Kun sisustuskirjan ensimmäisellä sivulla sanotaan näin, niin kyllähän se paatunutta hippiä hykerryttää. Sen jälkeen mukaan heitetään vielä sana “budjettisisustaminen”, kauniit kuvat ja painotetaan oman tyylin löytämistä keinona pitäytyä kertakäyttökulutuksesta. Tiloissa – Täydellinen opas ensimmäisen asunnon kuosittamiseen on opaskirja sisustuksen maailmaan, jossa ensin käsitellään kompaktissa paketissa perusasiat ja sen jälkeen päästetään mielikuvitus valloilleen.

20140510_110427_1.jpg

Usein perusasioita käsittelevät sisustusoppaat ovat kurttuotsaisia sääntölistoja ja sitten ne inspiraatio-osiot puolestaan eivät inspiroi omaan ideointiin vaan kopiointiin. Tässä kirjassa onnistutaan jotenkin välttämään molemmat sudenkuopat. Se jättää iloisen jälkimaun, innostaa ideoimaan itse, ikään kuin sisustus ei olisi vakavaa.

Tämä olisi ihan huippulahja ylioppilaalle tai muuten vanhempien nurkista pois muuttavalle nuorelle. Harmittaa, etten juuri tänä keväänä tunne ketään sellaista! Toimii tosin varmasti muillekin, kun kerta minäkin innostuin, vaikka vanhempien nurkista on tullut muutettua jo... jonkin aikaa sitten.

Tiloissa-kirjaa myy ainakin Akateeminen Kirjakauppa, Suomalainen kirjakauppa ja osa Infoista.