Uusi vuosi vanhat kujeet

Hyvää vuotta 2017 rakkaat tutut ja tuntemattomat!

Joulun ja uuden vuoden välinen aika on tavannut olla yksi pitkä sunnuntai. Kaiken tuon ylimääräisen ajan ympäröimänä ajatukseni ovat hiljaa lipuneet kertaamaan kulunutta vuotta ja miettimään muutoksia seuraavalle vuodelle. Tänä vuonna olen työllistänyt itseni välipäivinä, joten joulun ja uuden vuoden välinen aika muistutti yllättävän läheisesti tiistain ja perjantain välistä arkea. Johtuuko siitä, ettei mieleeni ole pupahtanut mitään muutettavaa?

On minulla asioita, joissa haluan kehittyä. Esimerkiksi jätteettömämpi elämäni, sillä tiellä aion jatkaa eteenpäin. Ja jooga, se tekee minulle niin hyvää. Koitan pitää huolen, etten jätä harjoituksia pois aina juuri silloin, kun niitä eniten tarvitsisin. Nämä asiat ovat silti ennemminkin jatkumoita, asioita joihin käyttäisin aikaani seuraavien kuukausien kuluessa riippumatta vaihtuvasta vuosiluvusta.

Ehkä olen erityisen tyytyväinen elämääni ja itseeni juuri nyt, tai sitten olen jämähtänyt? Oikeasti kuitenkin luulen, että lupauksettomuus johtuu siitä, että olen järjestänyt itselleni aikaa ihan vain oleiluun koko vuoden aikana. Sen sijaan, että olisin jatkanut arjessani jäärpäisesti ja vääjäämättömästi eteenpäin, olen antanut itselleni aikaa ajatella, haaveilla ja tippua muutamaan kaninkoloon. Jos olen löytänyt jotakin mielenkiintoista, esimerkiksi jonkun zero waste -blogin, olen lukenut aiheesta lisää, miettinyt ja kokeillut. Uuden vuoden alkaminen ei herättele, jos on työstänyt elämänsä suuntaa mielessään pitkin vuotta.

Jos sinusta tuntuu, että kunnon kehityskeskustelu itsesi kanssa tekisi hyvää (ja kai kaikkien kannattaa ainakin hetkeksi pysähtyä, jopa minun), nämä kysymykset ovat olleet erityisen hyödyllisiä.